Zwembroekregels in het buitenland

Bezig met laden...

De een is team losse zwemshort, de ander team strakke zwembroek. In Nederland is de keuze aan jou. Maar wat zijn de zwembroekregels in het buitenland? En hoe zit het met een badmuts? Vooral landen als Frankrijk en Italië hebben hier hun regels voor. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de zwembroek- en badmutsregels op je vakantiebestemming. Een goede voorbereiding is het halve werk! Kun je met minder stress vertrekken ;).

strakke zwembroek in Frankrijk

Wie op vakantie gaat naar Frankrijk kan maar beter zijn strakke Speedo meenemen. Waarom? Fransen vinden hygiëne extra belangrijk en willen niet dat je jouw short eerst gebruikt als korte broek en vervolgens als zwembroek. Wat toch al snel gebeurt met een zwemshort en minder snel met een strakke zwemboxer. Toch is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag: Is op een camping in Frankrijk een zwemshort niet toegestaan? Welke zwembroek wel en niet mag verschilt per camping en hotel, dus vooraf checken is wel zo handig. In zeeën en meren mag je trouwens altijd gewoon je wijde zwemshort aan. Yes!

badmuts verplicht in Italië

En dan heb je nog de badmuts: in de meeste landen mag een zwembad zelf bepalen of mensen een badmuts moeten dragen. In de realiteit komt dit niet vaak voor en kun je je badmuts thuislaten. MAAR in Italië ligt dit anders. In de meeste zwembaden wordt je namelijk door de badmeester teruggefloten als je zonder badmuts het water induikt. Het dragen van een badmuts is in Italië officieel verplicht. Soms kun je op de camping een badmuts huren, maar we weten niet wat we daar nou van vinden... Beter scoor je dus je badmuts op zwembroeken.nl.

de zwemshort in België

Bij onze zuiderburen verschilt per zwembad of je wel of niet met je zwemshort in het water mag springen. Onder het motto 'hoe meer stof je draagt, hoe meer viezigheid er aan kan kleven' is in België soms alleen een zwemshort over de knie verboden en de wijde zwemshort soms helemaal niet toegestaan. Handig dus om dit vooraf even uit te zoeken.

zwembroekregels in Spanje

In Spanje gelden er andere, een tikkeltje eumm... bijzondere, zwembroekregels. In Vigo, maar ook in verschillende populaire plaatsen aan de Costa, zoals Valencia, Málaga, Tenerife en San Sebastián is het vanwege hygiënische redenen verboden om in de zee te plassen. Sterker nog: je riskeert een boete van 750 euro (!). Hoe ze dit controleren is ons een raadsel. Ga je op vakantie naar Barcelona? Daar mag je niet in zwemkleding over straat.

Staat jouw vakantiebestemming er niet tussen? Lucky you, grote kans dat ze hier geen speciale zwembroek- of badmutsregels kennen. Maar check voor de zekerheid even de website van je camping of hotel. Een fijne zomer gewenst!

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops