Waar de een blaakt van het zelfvertrouwen op het strand, kan de ander er misschien een beetje tegenop zien om zich weer in de blote bast te moeten vertonen - niet iedereen heeft namelijk een lichaam alsof-ie elke dag in de sportschool te vinden is. Gelukkig kun je met het juiste model, kleur en printje een heleboel goed doen. Benieuwd hoe je precies de goeie zwembroek voor jouw figuur kunt scoren? Lees en leer! 

welke zwembroek past bij mij?

1. zwembroek voor een atletisch lichaam

Hoe verrassend: met een atletisch lichaam zoals het jouwe kun je in principe alles hebben, van wijd tot strak en van lang tot kort. Wil je de nadruk leggen op je gespierde (boven)benen, kies dan voor een zwemboxer. Zeker in combinatie met een goed getraind lichaam kan dat de temperatuur flink opschroeven - if you know what we mean.

verder naar zwemboxers

2. zwembroek voor een (klein) buikje

Met een rond postuur of een buikje kan onzekerheid op de loer liggen, maar dat is helemaal nergens voor nodig: kwestie van de juiste zwembroek kiezen. Ga voor een zwemshort die een beetje in verhouding is met je lichaam - dat wil dus zeggen: geen kleine, strakke broekjes, maar juist wijdere pasvormen en relatief lange pijpen. Wil je helemaal op safe spelen, kies dan een donkere kleur en een niet al te uitbundige print, om niet te veel aandacht te trekken.

verder naar zwemshorts

3. zwembroek voor de kleine man

Ben je niet gezegend met een paar lange stelten? Dan zijn er gelukkig een aantal zwembroekentrucs om je benen wat langer te laten lijken. Hoe meer er van je been overblijft onder een zwembroek, hoe langer je lijkt, dus een zwemslip zou ideaal zijn. Is dat nou helemaal niks voor jou (kunnen we begrijpen), kies dan in ieder geval voor een korte zwemshort dat maximaal tot halverwege je bovenbeen komt. Ook verticale strepen zorgen ervoor dat je optisch langer lijkt.

verder naar zwemslips

4. zwembroek voor een slank postuur

Met een slank lichaam en dito benen is het oppassen geblazen dat het niet lijkt alsof je zwembroek vier maten te groot is. Kies dus sowieso voor een zwembroek met een niet te wijde pasvorm. Maar ook een te kort model kan een beetje vreemd ogen wanneer je smalle bovenbenen hebt. Een lange zwembroek, zoals een jammer kun je daarentegen heel goed hebben en geeft je net iets meer body - net zoals een print. Kies er dus eentje die net boven of op je knie valt, met een opvallend design.

verder naar jammers