Video: 100 jaar zwembroeken in 3 minuten

Bezig met laden...

In deze throwback zie je wat mannen in de laatste honderd jaar naar het strand droegen. Van gestreepte pakjes tot strakke, blauwkleurige broekjes; je ziet het allemaal voorbij komen in deze video. En man, wat is er een hoop veranderd!

Opvallend is dat we door de jaren heen steeds minder stof gebruiken voor onze zwembroek - terwijl we honderd jaar terug nog zwempakken droegen! Je weet ‘t maar nooit, misschien maakt het mannenbadpak ooit nog een comeback. Net als de korte en vooral strakke zwembroeken die een paar jaar terug angstvallig vermeden werden, maar nu o-zo hot en upcoming zijn.

Fun Facts

Wat de video niet laat zien, maar wat wij wel weten, is dat in 1932 de zwemmende man voor het eerst een ontbloot bovenlijf had. Die eerste échte zwembroek werd de ‘topper’ genoemd en had een afritsbare top aan de broek (innovatie van het pakje dat we in de video zien). Let wel: mannen die werden gezien met deze topper riskeerden een arrestatie wegens ‘onfatsoenlijke blootstelling’. Pas in 1937 mochten mannen legaal zwemmen in hun blote bast.

Mannenbadpakken hebben we jammer genoeg (nog?) niet, maar hier shop je wel de hipste zwembroeken van 2016!

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops