Van afval tot swimwear: duurzame Speedo zwemshorts

Bezig met laden...

Een ongerepte natuur, hagelwit strand of betoverende oceaan: wat is de wereld toch mooi. Daar willen wij als zwembroekliefhebbers natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Zet een stapje in de goede richting door te gaan voor duurzame zwembroeken. Onze tip? Die van Speedo. De Speedo zwemshorts zijn namelijk hartstikke duurzaam en heel comfortabel. Wacht, we vertellen je er snel meer over.

dol op water

Speedo is, het zal je vast niet verbazen, dol op water. Maar helaas zorgen plastic flesjes en ander afval ervoor dat het water niet altijd zo schoon is als het zou moeten zijn. Zo zonde! Water is bedoeld om in te duiken en niet om afval in te gooien, toch? Daarom gaat Speedo watervervuiling door plastic tegen. Hoe? Door plastic te recyclen en om te toveren tot de stof van jouw zwembroek. Op die manier is er veel minder afval nodig dan bij de standaard polyesterproductie en dat is iets waar wij (en de natuur) heel blij van worden.

de duurzame zwemshort

Zowel in onze basiscollectie als in de nieuwe collectie zitten duurzame Speedo watershorts. De effen basisshorts zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon: een nieuwe lichtgewicht nylonvezel gemaakt van 100% fabrieksafval. De nieuwste zwemshorts met print zijn gemaakt van 100% gerecycled consumentenafval. Aan jou de keuze met welke Speedo jij een steentje bijdraagt aan een schonere wereld.

Born to splash, made of trash – dat is het motto voor de Speedo zwemshorts. Shop ze hieronder of kijk even tussen alle zwembroekan van Speedo.

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops