Het dilemma dat ieder jaar terugkomt zodra je je nieuwe zwemshort aantrekt: doe je wel of geen onderbroek onder je zwembroek? Zonder boxer is hygiënischer, maar met boxer ziet er lekker hip uit. En het zit zo fijn... Om de keuze tussen wel of geen boxershort iets makkelijker te maken, zetten wij de voordelen en verschillende opties onder elkaar. Ga je voor team onderbroek onder zwembroek of team laat maar hangen?

Moet je een onderbroek onder een zwembroek?

Nee. Zo, dat is ons korte, maar krachtige antwoord. Een zwembroek heeft alle eigenschappen om comfortabel in te zwemmen en is bestand tegen zeewater en chloor. Daar is 'ie ook voor gemaakt. Een onderbroek is ervoor gemaakt om onder je broek te dragen. Anders noemden we het wel een onderzwembroek in plaats van onderbroek. Alle gekheid op een stokje, een onderbroek onder een zwembroek is niet nodig. Er zijn zelfs landen waar een boxer onder een zwembroek niet is toegestaan. Dit vanwege hygiënische redenen. Erg fris is het sowieso niet om in je gedragen boxershort het water in te duiken.

Waarom zou je boxer onder je zwembroek dragen?

Ook al hoef je geen onderbroek onder een zwembroek te dragen, toch zijn er tegenwoordig nog veel jongens en mannen die dit wel doen. Ze vinden een boxer onder een zwemshort fijn zitten, omdat deze niet schuurt en het wat meer ondersteuning biedt. Ook is het een trend, voornamelijk onder jongeren, om een boxerrand van hippe merken als Björn Borg of Calvin Klein boven je zwembroek te laten zien. Het is echt een persoonlijke keuze of je wel of geen onderbroek onder je zwembroek draagt.

Wat draag je onder een zwemshort?

optie 1: zwemboxer onder zwembroek

Dit is misschien wel de meest ideale oplossing als je wel graag een boxershort onder je zwembroek draagt. Een zwemboxer is gemaakt om in te zwemmen en daarom is dit een stuk comfortabeler dan je gewone onderbroek onder een zwembroek.

optie 2: boxer onder zwembroek

Je kunt ook je normale boxer onder je zwembroek dragen. Het is natuurlijk wel zo fijn als je er een ongedragen boxer onder doet. Voor extra comfort raden wij je een sneldrogende microfiber boxershort aan in plaats van een katoenen exemplaar.

optie 3: ga voor een waistband zwembroek

Sommige van onze zwemshorts hebben een extra waistband die boven je zwembroekrand uitpiept. Zo lijkt het net alsof je een onderbroek onder je zwembroek draagt, terwijl dit eigenlijk niet zo is.

optie 4: niks

Wil je geen boxershort onder je zwembroek dragen? Dat kan, al onze zwemshorts hebben sowieso een netje als binnenbroek. En mocht je je afvragen: waarom zit er een binnenbroek in een zwembroek? Nou, zo ligt je zaakje er alsnog comfortabel bij.

 

Ga je voor team onderbroek onder zwembroek of team laat maar hangen? Wat je ook kiest: voor een zwembroek zit je op zwembroeken.nl sowieso goed. Wil je er ook een boxer van boxers.nl bij? Dan krijg je bij ons altijd 5% combi-korting.