De meivakantie staat voor de deur! Of je nou wegvliegt naar een tropisch oord of een plons neemt in het plaatselijke buitenbad: dit is het perfecte moment om een nieuwe zwembroek te shoppen. Maar welke zwemmode voor heren kies je anno 2024? Wij helpen je op weg met een flinke dosis inspiratie. Dit zijn dé zwembroektrends van 2024 voor heren:

trend 1. de korte zwembroek

Waar de lange zwemshort vroeger een trend was, geldt nu 'hoe korter, hoe beter'. Gun die bovenbenen van je wat zon en ga voor een strakke zwemslip of zwemboxer. Vanaf vorig jaar zien we al dat de Speedo in opmars is onder jong en oud. Handig, want hierdoor zijn witte benen voor altijd verleden tijd. Durf jij de strakke zwembroek niet aan? Kies dan voor een kortere zwemshort.

trend korte zwembroek

trend 2. de gekleurde zwembroek

Waar de zwembroektrend voor heren in 2023 juist draaide om donkergekleurde zwembroeken, zien we in de zomer van 2024 juist weer felle kleurtinten langs het water. En dat is eigenlijk wel zo leuk, want zeg nou zelf: bij de zomer hóren toch ook vrolijke kleuren? Deze trend geldt trouwens niet alleen voor je zwembroeken, maar ook shirts met neonkleuren zijn hip.

trend gekleurde zwembroek

trend 3. de zwembroek met bloemen

Wedden dat je deze meivakantie veel zwembroeken met bloemenprints spot? Bloemen zijn lekker tropisch en brengen je direct in de zomerstemming – ook als het buiten nog geen 30 graden is. Zwembroekmerken als Jack & Jones, HOM en Brunotti zijn gek op deze print en ook wij zijn fan. Een andere populaire variant op deze print is trouwens de bladerprint, ook leuk!

trend zwembroeken bloemen

trend 4. de zwembroek met strepen

Ook strepen zijn dit jaar helemaal hip. Eigenlijk zijn strepen natuurlijk nooit echt 'uit' geweest; ieder jaar zie je ze wel weer voorbijkomen. Toch zien we dit jaar meer zwembroeken met strepen dan ooit! Kijk maar eens naar onze nieuwe collecties. Van horizontale strepen tot verticale strepen en van subtiele strepen tot brede exemplaren: de keuze is reuze.

trend strepen zwembroek

trend 5. de matchende vader en zoon zwembroek

De trends van zwembroeken voor heren gelden natuurlijk ook voor jongens. Onze tip? Scoor een matchende vader en zoon zwembroek voor paps en z'n mini-me. Je zoon is waarschijnlijk hartstikke trots om in dezelfde zwembroek als zijn vader te lopen. Bekijk dus snel even onze matchende zwembroeken van onder andere Calvin Klein, SEA'SONS en Shiwi.

trend zwembroeken vader en zoon

Alle zwembroek trends van 2024 zien? Neem dan een kijkje tussen onze herenzwembroeken.

verder naar herenzwembroeken