Yes, een strakke zwemslip lijkt het ineens helemaal te zijn in zwembroekenland. Vorige week plaatste AD een artikel met als titel Oh jee, de Speedo is terug van weggeweest. Oh jee? Oh yeah! Na de populariteit van wijde zwemshorts wordt het tijd dat strakke zwembroeken hun welverdiende roem krijgen. Merken als Speedo en HOM zijn al jaren fan. Maar ook de Nederlandse man is steeds vaker te spotten in een strakke zwemslip.

strakke zwemslip terug

een strakke zwemslip is hip

We zien ze niet meer alleen in de sportwereld terug. Volgens stylist Bastiaan van Schaik is de strakke zwemslip bij instaboys als Levy van Wilgen en Ferry Doedens in trek. Oké, op hippe plekken als St. Tropez en Ibiza is een strakke zwemslip nog steeds populairder dan bij ons. Daar is het showen van je gespierde lichaam nog belangrijker en gelden er soms speciale zwembroekregels. Maar dat de strakke zwemslip ook in Nederland steeds populairder wordt, dat is wel duidelijk.

de verkoopcijfers liegen er niet om

Sterker nog: er is keihard bewijs dat strakke zwembroeken steeds beter verkopen. Vooral Speedo, hét merk van de zwemslip, ziet zijn cijfers stijgen. Volgens AD zijn de verkopen in 2023 in onder andere Europa met meer dan 200% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook wij van zwembroeken.nl zien dit terug. Zo zegt eigenaar Jeroen: "Als ik kijk naar onze verkopen verkochten we dit jaar meer stuks dan vorig jaar. Dus ja, je kunt inderdaad stellen dat Speedo in opmars is!"

Wil je niet achterblijven? Scoor dan snel je strakke zwemslip op zwembroeken.nl. Koop er gelijk even een strakke slip van boxers.nl bij en jouw zomervakantie kan pas echt beginnen!