x

zomersale: scoor tot 30% op jouw favoriete items

De leukste stadsstranden van Amsterdam

Bezig met laden...

Vijf juli, en het vel van de gemiddelde Nederlander is overal nog even wit als onder de zwembroek. Maar als we de berichten mogen geloven, kunnen we dit weekend dan ein-de-lijk aan de bak om een duidelijke scheidingslijn te kweken. Nog twijfels over waar je badhanddoek neer te leggen? Dit zijn onze favoriete staddstranden in Amsterdam.

Stadsstranden Roest, Zuid en Blijburg | Amsterdam

waar leg jij deze zomer je badhanddoek neer?

Deze vragenlijst biedt uitkomst:

stelling 1: drie uur lang in de file voor drie uurtjes aan zee: dat is het meer dan waard

• eens > jouw bestemming: het strand
• oneens > zie stelling 2

stelling 2: ik heb meer met gras dan met zand

• eens > jouw bestemming: het park
• oneens > jouw bestemming: het stadsstrand

staddstrand Amsterdam

Het fenomeen stadsstrand is overgevlogen vanuit Parijs. Het is heel simpel: een X-aantal vierkante meters zand, liefst een watertje om in te pootjebaden en een paviljoen om de vochtbalans op peil te houden. In Amsterdam zijn ze flink in opkomst; stuk voor stuk met een eigen karakter. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

1. Amsterdam Roest: creatieve vrijbuiter

Verstopt tussen de kantoorpanden op het Oostenburgereiland ligt Amsterdam Roest. Een, zoals ze het zelf noemen, creatieve stadsoase, cafe en bar, stadsstrand en culturele vrijplaats. Wat bij Roest dan ook het meest ‘strand’ is, is niet per se het zand. Het is de sfeer, het ‘alles kan, alles mag’-gevoel. Vrijheid die gegarandeerd zorgt voor instant blijheid. Ben je het beachvolleyballen even beu, of begint het te regenen – het blijft tenslotte toch Nederland – dan kun je terecht in de bijbehorende loods, voor kunst in de breedste zin van het woord.

2. Strandzuid: casual chic

De tweeduizend vierkante meter zand van Strandzuid vind je tussen de RAI en het Beatrixpark. Blij met je nieuwe zwembroek? Dit is het stadsstrand om ‘m te showen. Want voor zien en gezien worden lig je goed op Strandzuid. Zelfs de locale jetset doet mee. Een duik nemen zit er helaas niet in, maar wordt het je iets te warm met al dat vrouwelijk schoon om je heen, dan zijn er wel douches om af te koelen. Kun je daarna meteen fris door naar het paviljoen, voor een glaasje bubbels en een portie fingerfood.

3. Strand IJburg: hippie family

Een kleurrijk geheel is het op Strand IJburg. Paviljoen Blijburg is inmiddels alweer tien jaar beroemd om haar zomerse feestjes en festivals. Maar ook als er niets op de agenda staat is het feest bij Blijburg; met kampvuren, een goed gebalanceerde mix tussen jong en oud en de mogelijkheid tot een zwempartij in het IJmeer. Daytime date? Blijburg is je locatie. Alle planten, bloemen, nisjes en kussens maken van Blijburg een plek die romantisch is, maar dan wel op de meest relaxte, ongedwongen manier.

Op naar je favoriete staddstrand in Amsterdam! Heb je nog geen zwembroek? Die shop je bij ons.

verder naar heren zwembroeken

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops